Өргөст хэмхээ угаагаад сармисны хумснууд, ногоон гоньд (укроп),
тонхууны навч урьдчилан хийсэн 3 литрийн шилэн саванд савлаад, буцламгай
ус хийж таглан 30 минут байлгана. Үүний дараа усыг юүлж, оронд нь
давсны халуун шөл болон 30 мл-ийн цуу нэмнэ. Шилэн савыг таглагчаар
битүү таглаж, доош харуулан хөргөнө. Сэрүүвтэр 2-4°С температурт
хадгална. Давсны шөл бэлтгэхэд 1 литр усанд 80 гр давс мөн ийм хэмжээний
элсэн чихэр, үрлэн чинжүү, лаврын навч орно.
Бүх охидод 2
-
Хөөрхөн бүсгүйд энэ дууг зориулъя
Хөгжилтэй дуулах уу? би гунигтай дуулах уу?
Үзэсгэлэнтэй бүсгүй минь чамайг магтъя
Үнэнийг дуулах уу? би сонинийг дуулах...
0 comments:
Post a Comment