Sunday, May 11, 2014

On 12:15 PM | By
* 1 уут дрожж
* 1/2 стакан бүлээн ус
* 3 стакан гурил
* 1 1/4 амттаны халбага давс
* 1 амттаны халбага сахар
* 1 стакан бүлээн ус



  1. 1/2 стакан бүлээн усандаа сахар дрожоо хийн хайлуулна. 10-15 дулаан газар тавин дрожийг идэвхжүүлнэ.
  2. Гурил давсаа шигшиж холино. Гурилан дээрээ дрожтой болон дрожжгүй усаа нэмж гурилаа зуурна. Зуурсан гурилаа багахан хуурай гурил цацсан тавцн дээр гарган 10-15 минут нухаж нийцүүлнэ.
  3. Томхон саванд тос түрхээд гурилаа хийгээд гал тогооний гялгар уут эсвэл таглаагаад таглан гурилаа дулаан газар тавиж 3 орчим цаг хөөлгөнө.
  4. Гурилаа хөөхөөр 10-12 тэнцүү хуваагаад нэг бүрийг багахан нухаж бөмбөлөг хэлбэрт оруулаад дахин 10 минут амраана. Зуухаа 260 градуст халаана. Тавцангаа зуухныхаа хамгийн доод эгнээнд байрлуулаад тавцангаа мөн халаана.
  5. Гурил бүрийг 6 мм зузаантай илдэж бэлтгэнэ. Илдэж бэлтгэсэн питануудаа халаасан тавцан дээрээ тавин хөөж болтол нь 2,2 минут нийт 4 минут шарна.
Зүүлт:

* Пита талхыг шавар зууханд хийж болгодог.
* Пита талхны ялгаа нь голдоо уут мэт хөндийтэй тул завсарт нь мах улаан лооль г.м хүссэн орцоо хийн сандвич бэлтгэж болдог.
Posted in  |  with Leave a response | 

0 comments:

Post a Comment

Copyright © ТАНЫ ЗООГ | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com | NewBloggerThemes.com